Drastische maatregelen moeten wedstrijd in Badminton veilig stellen

Na de bevestiging van het Equine Herpes virus in de Beaufort Hunt stallen in Badminton, zijn drastische maatregelen genomen om de veiligheid en hygiëne te kunnen garanderen tijdens de wedstrijd die over 6 weken van start gaat.

Alle paarden zijn uit de stallen verwijderd en er zal spoedig gestart worden met het grondig reinigen en ontsmetten.

Omdat het virus niet langdurig kan overleven buiten het paard, verwacht men dat er geen besmettingsgevaar meer zal zijn in de periode dat de Badminton Horse Trails verreden wordt. De hunter waarbij het virus werd aangetroffen, zal naar verwachting volledig herstellen.

Het volledige verslag van het deskundig veterinaire team dat de organisatie heeft geadviseerd, kunt u hier downloaden: Disease Badminton EHV.pdf