Geslaagde workshop bij Horse care center

DELEN

IMG_6023 Dinsdagavond werd er op initiatief van Toin Peemen een workshop verzorgd bij Horse Care Center in Meerle (België).

Tijdens deze avond werd er een demonstratie en uitleg gegeven over het zwemmen met paarden in een 50 m lang en verwarmd zwembad.

Hierbij waren o.a. eventers uit België en Nederland aanwezig, maar ook dierenartsen uit de regio.

Er werd met een drietal paarden een demonstratie gegeven. Opvallend was hoe gemakkelijk de paarden het zwembad inlopen. Voordat de paarden gaan zwemmen wordt eerst de hartslag gemeten en dit wordt weer herhaald zodra klaar zijn.

Dit geeft informatie over de conditie van de paarden en hoeveel en hoelang zij kunnen zwemmen. Hierna wordt er nog gestapt met de paarden, totdat de hartslag weer normaal is.

Het zwemmen biedt het paard de mogelijkheid om te bewegen zonder belasting: door de drijfkracht van het water moet het paard zijn eigen lichaamsgewicht niet dragen. Hierdoor krijgen zowel spieren als het hart- en vatenstelsel een hele goede training zonder belasting van rug of gewrichten.

Het zwemmen van de paarden is bij uitstek geschikt in gevallen van revalidatie of voor conditietraining.

Voor meer informatie bezoek de website van het Horse Care Center. Hier vindt u alle informatie en kunt u ook de video’s bekijken, welke onder water zijn opgenomen, zodat u goed kunt zien hoe de paarden zwemmen.

www.horsecarecenter.be