Tijd belangrijkste opstakel in CIC3*

DELEN

Na de Cross Country dag in Portugal kunnen we de balans weer opmaken, voordat er aan het springparcours wordt begonnen. In de CCI-1* werd erg goed gereden en de nummers 1 t/m 10 maakten geen fouten en bleven allemaal binnen de optimale tijd. De plaatsen 1, 2 en 3 blijven dus nog steeds bezet door België en Nederland. Janou Bleekman kwam hard ten val, maar bleef verder ongedeerd.

In CCI 2* waren er slecht 3 deelnemers die binnen de optimale tijd wisten finishen. Karin Donckers kwam 13 seconden buiten de optimale tijd binnen en zakte daardoor 1 plaats in het algemeen klassement naar een vijfde plaats. Jan van Beek, die voor de Cross Country nog op een derde plaats stond, moest helaas een weigering laten noteren, waardoor hij onderin de ranking belande.

In de CIC 3* wist niemand de optimale tijd te halen. Merel Blom wist ondanks 16 seconden tijdsoverschrijding op te klimmen naar een derde plaats. Hiermee neemt zij deze positie over van Joris Vanspringel, die met een val het strijdtoneel moest verlaten. Lisa Sabbe, die ook nog uitzicht had op de goede eindklassering, had duidelijk meer moeite met de tijd. Zij noteerde 28,4 strafpunten voor tijdsoverschrijding en zakte af naar een voorlopige 12 positie.

Voor de volledige uitslagen en startlijsten zie de website