Cavalor Telstar overleden in Houghton Hall

DELEN
Raf Kooremans NED Cavalor Telstar
Foto: EventingPhoto.com

Vandaag is in het Britse Houghton Hall Cavalor Telstar (Skippy II x Lord Gotthard) van Raf Kooremans kort na de finish overleden. Zij hadden een foutloze Cross Country gereden met slechts een paar seconden tijdsoverschrijving. Cavalor Telstar was fit voordat hij aan de wedstrijd begon.Volgens de officiële verklaring van de organisatie van Houghton International wordt er nog onderzoek gedaan naar de precieze doodsoorzaak.

Verslagenheid is groot bij Raf, zijn familie en het hele Nederlandse team. Dit voorval vertoond veel overeenkomsten met het overlijden van King Artus vorige week in Wiesbaden. King Artus was net als Cavalor Telstar ook 17 jaar oud en overleed ook kort na het passeren van de finishlijn.