Sport op het hoogste niveau in Maarsbergen

DELEN

Eventing Maarsbergen is een belangrijke wedstrijd voor de deelnemers omdat het ook de selectiewedstrijd voor het WK jonge paarden en EK eventing was.

In de internationale twee sterren eventingwedstrijd in Maarsbergen in voormalig Rabo Talent van het Jaar Elaine Pen (Voorschoten) met Dostowjeski als tweede geëindigd.

Na een goede dressuurproef en een foutloos springparcours ging Pen aan de leiding, op de hielen gezeten door de Duitse amazone Jule Wewer met Just Kito. In de cross bleef laatstgenoemde als enige binnen de toegestane tijd, terwijl Pen deze tijd met tien seconden overschreed. Daardoor zakte Elaine naar de tweede plaats.

Tim Lips werd winnaar van de CIC*A met Bayro en vond dit een goed teken voor de toekomst van de pas 6-jarige Bayro ‘Al zijn huidige toppaarden hebben namelijk een keer een wedstrijd in Maarsbergen gewonnen!’.

Op de tweede plaats Alice Naber-Lozenman en Coral Estate Ayo.

De CIC* groep B werd gewonnen door de jonge talentvolle Jeanette Chardon, Jeanette is van huis uit besmet met het paardenvirus. Haar vader IJsbrand en broer Bram zijn de bekende succesvolle vierspanmenners.

Bron: Eventing Maarsbergen/KNHS

CIC Maarsbergen 2013 final results & fences-1