Vallen en opstaan bij SGW Snorrewind

DELEN
Marissa Kamphuis NED
Foto: EventingPhoto.com

Vandaag werd in Markelo de Samengestelde Wedstrijd van Manege Snorrewind verreden. Deze wedstrijd voor de klasse B paarden en pony’s verliep met vallen en opstaan, maar ook waren er veel enthousiaste reacties van de deelnemers. Tijdens deze wedstrijd werd er gereden in klassen met en zonder dressuur. De uitdagende cross zorgde toch op verschillende plaatsen voor de nodige problemen. Zo was er op een gegeven moment een ware file ontstaan bij de watercombinatie. Ook moest de ambulance meer dan eens uitrukken.

Bij jonge en onervaren paarden in de klasse B kan het soms nuttig zijn om na drie weigeringen op een rustige manier alsnog de hindernis te nemen, maar dit moet wel passen in het kader van de wedstrijd en andere deelnemers niet hinderen. Ook vandaag waren er meerdere combinaties die na het maximaal aantal weigeringen of zelfs een val het parcours vervolgde.

De winnaars van de verschillende ringen met B paarden zijn:

Marissa Kamphuis Batse
Jan Pongers Andretti
Jet Booy Doberlina E
Anne van de Eerenbeemt Breeze