buschreiter.de haalt uit naar Captain Mark Phillips

DELEN

SGW OnlineDe Duitse eventing website Buschreiter.de heeft flink uitgehaald naar Captain Mark Phillips. Aanleiding hiervoor zijn de gebeurtenissen tijdens de CIC3* en CCI4* in Luhmühlen twee weken geleden. Captain Mark Phillips was de parcoursbouwer bij deze wedstrijd, waarbij het paard van Emeric George, P’tite Bomb, geëuthanaseerd moest worden na een val op hindernis 12. Ook de hindernissen 4 A-B-C zijn onderwerp van discussie. Op deze hindernissen kwamen eveneens drie paarden ten val: Andrew Nicholson met Qwanza, Nicola Wilson met Buzz Oppositie en Jennie Brannigan met Cambalda. Op dezelfde hindernis vielen nog eens twee ruiters en ook vonden Ingrid Klimke met Tabasco TSF en Dirk Schrade met Edino, daar hun waterloo.

Nu wordt niet de schuld van deze ongelukken volledig in de schoenen van Phillips geschoven, maar helemaal vrijuit gaat hij ook niet, aldus Buschreiter.de. Ook zijn reactie op de persconferentie over de voorvallen vallen niet in goede aarde bij de Duitsers. Inmiddels heeft Captain Mark Phillips ook al gereageerd richting Buschreiter.de.

Het volledige artikel op buschreiter.de lees je hier.

De Engelse vertaling en de reactie van Captain Mark Phillips kun je nalezen op www.eventingnation.com