Hou het simpel

DELEN

EP1306185096Vandaag kwamen de senior- en youngrider teams bijeen voor een serieuze springtraining, gecoached door Rob Ehrens.

In de buitenbaan van Ruitersportcentrum den Goubergh in Roosendaal stond een flink springparcours klaar voor de ruiters en amazones. Young Rider teamlid Althea Bleekman, die bij de senioren meereed, kan de training kort samenvatten: Er is geen drama, Rob houdt het simpel.

En wanneer je als toeschouwer de training ziet, lijkt het ook echt simpel zoals Rob Ehrens de ruiters in de juiste richting coached. Wanneer er een ruiter in de problemen komt, vraagt hij direct om uitleg waarom het mis ging en wat ze fout deden, alvorens ze te instrueren hoe ze het probleem kunnen oplossen.

Met één derde van het eventing-seizoen al achter ons, het verlies van een aantal zeer belangrijke teampaarden en een aantal zeer grote wedstrijden op komst, lijkt het Nederlandse team op de goede weg.