KWPN wint FEI World Breeding Championships in Le Lion d'Angers

DELEN
Mathieu Lamoine FRA Bart L EP1310195852
Foto: EventingPhoto.com

Voor de tweede keer op rij heeft het KWPN het FEI World Breeding Championships in Le Lion ‘d Angers gewonnen. Was het in 2011 de Britse Kitty King die met Zidante (Polydox x Voltaire) de beste KWPN’er, dit jaar ging deze eer naar de Fransman Mathieu Lemoine met Bart L (foto) (United x Gribaldi).

Deze goede prestaties in Le Lion d’Angers en onlangs gehouden veiling van KWPN Eventingpaarden in Boekelo, zorgt ervoor dat het KWPN meer en meer in belangstelling komt te staan als het om Eventingpaarden gaat.

Er deden in Le Lion d’Angers 11 KWPN paarden mee aan de wedstrijd. De nummer twee, het Irisch Sport Horse stamboek, had maar liefst 26 paarden in de strijd. In dat licht gezien is het helemaal een uitstekende prestatie van de KWPN paarden. Studbook Français du Cheval Anglo Arabe werd derde.

Bekijk de einduitslag hier.