Oefeningen voor in de winter

DELEN

Regen, sneeuw en veel feestdagen aan het einde van het jaar  kunnen ervoor zorgen dat de motivatie om te gaan trainen niet helemaal top is. Deze periode is echter juist erg geschikt om te focussen op de mindere punten van je paard, waarbij het gymnastiseren zeker niet vergeten mag worden.

Iedere sgw-ruiters weet dat snelheid nodig is in de cross, maar dikwijls worden de paarden hierdoor ook erg enthousiast en vaak gaat dit ten koste van de controle en gehoorzaamheid.

Deze laatste twee punten zijn ook heel goed te trainen in de winterperiode. We hebben een aantal video’s opgezocht waar handige gymnastische oefeningen in voorkomen. Oefeningen waar alleen simpel hindernismateriaal voor nodig is en wat zowel in een binnen- als buitenbak kan worden gedaan.

Allereerst een video van Evention Tv. In deze aflevering is te zien hoe je met behulp van 1 steilsprong en vier balken een zeer nuttige oefening kunt creëren. Een oefening waarmee je wendbaarheid traint, en oefent op het landen in de juiste galop.

De zeer bekende springamazone Malin Baryard heeft een fijne serie video’s online waarbij ze uitlegt hoe ze haar springpaarden traint door middel van veel cavalettiwerk en lage sprongen.  Alle oefeningen zijn bedoeld om controle en gehoorzaamheid te verkrijgen en je paard attent en oplettend te houden.

Mooi om te zien hoe ze tussen de cavaletti’s en de sprongen heel veel schakelt in het tempo, maar dit wel vanuit rust en vertrouwen doet.

Eerste les:

Tweede les:

Derde les:

Genoeg tips voor nu, binnenkort komen we met meer zinvolle video’s.