RF Demeter paard en merrie van het jaar

DELEN
Marilyn Little (USA)
Foto: EventingPhoto

Raylyn Farms & Team Demeter ‘s 11 jaar oude Oldenburg Merrie RF Demeter (Rubin Royal x Kanudos X) heeft de Verenigde Staten Eventing Association (USEA) Paard van het Jaar en SmartPak Mare van het Jaar 2013 award gewonnen met 259 punten. US team amazone Marilyn Little werd samen met haar ouders Ray en Lynne vorige week gehuldigd met deze prijs op het USEA Annual Awards Gala in Cincinnati, Ohio.

Het was de eerste keer in 20 jaar dat het hetzelfde paard zowel het Paard van het Jaar en merrie van het Jaar Award heeft gewonnen. Daarnaast won RF Demeter ook de titel Advanced Horse of the Year.

De merrie zette haar goede prestaties voort dit jaar in de Verenigde Staten en Europese CIC en CCI wedstrijden in Duitsland , Nederland , Schotland en Frankrijk, zowel als individueel en als lid van het Amerikaanse team. De tour begon met een zevende plaats in de CCI4* in Luhmühlen in Duitsland. Dit werd gevolgd door een tweede plaats in CIC3* tijdens Outdoor Brabant in Nederland , vijfde bij Blair Castle CIC3* in Schotland , tweede in Schenefeld CIC3* in Duitsland en tot slot een goede prestatie in Pau in de CCI4*.