Road to Rio

DELEN

Ter voorbereiding van de Wereldkampioenschappen Eventing au Haras du Pin in Augustus 2014, de Olympische Spelen in Rio 2016 en de Olympische Spelen in Tokyo 2020 wenst de Cel Topsport Eventing U haar selectie, alsook vernieuwde werkwijze mee te delen.

Het is namelijk zo dat de Cel Topsport Eventing vanaf 2014 zal werken met een opdeling van onze combinaties in groepen. Uiteraard kunnen, aan de hand van resultaten en prestaties tijdens de komende maanden, combinaties stijgen of dalen naar een andere groep. Hieronder vindt U een overzicht van de 4 groepen waarmee we van start zullen gaan.

A-combinaties:
Dit zijn de combinaties die nu reeds klaar zijn voor de volgende internationale kampioenschappen. Hun trainings- en wedstrijdschema wordt opgesteld in samenwerking met de bondscoach.

B-combinaties:
Dit zijn de combinaties die gekwalificeerd zijn voor het volgende kampioenschap en die volgens de Cel Topsport Eventing voldoende potentieel hebben voor het volgende internationale kampioenschap. Hun trainings- en wedstrijdschema wordt opgesteld in samenspraak met de bondscoach.

Potentials:
Deze combinaties hebben niet noodzakelijkerwijs kwalificaties op zak voor het volgende internationale kampioenschap. Niettegenstaande ziet de Cel Topsport Eventing in deze combinaties toch voldoende potentieel om met hen verder te werken naar één van de volgende kampioenschappen. Voor de opmaak van hun trainings- en wedstrijdschema consulteren zij de bondscoach.

Provisionals:
Deze groep bestaat uit combinaties die de nodige kwalificaties voor het volgende internationale kampioenschap hebben, doch waarin de Cel Topsport Eventing niet voldoende kwaliteit en/of progressie ziet, met oog op het volgende internationale kampioenschap. Deze combinaties kunnen echter doorgroeien naar de groep potentials, B-combinaties en zelfs A-combinaties, als zij de Cel Topsport Eventing kunnen overtuigen van hun kwaliteit, gebaseerd op hun resultaten tijdens 3* en 4* wedstrijden van hoog niveau!<

Lara de Liedekerke BEL
Lara de Liedekerke BEL

Onderstaand vindt U eveneens een overzicht van de verschillende combinaties in de groep waartoe zij behoren:

A-combinaties:
Joris Vanspringel Lully des Aulnes
Lara de Liedekerke Ducati

B-combinaties:
Stephanie d’Andrimont Ulano de Slozen
Virginie Caulier Nepal
Lara de Liedekerke Quella
Julien Despontin Waldano
Karin Donckers Eloubet / Fletcha
Rik Geirnaert Zaferlina
Vincent Martens Falco van de Mispelaere
Lisa Sabbe GQ

Potentials:
Wouter Decleene Wotan
Hendrik Degros Ardenco
Lara de Liedekerke Alpaga d’Arville / Averouge des Quatre Chênes
Dorien De Swaef Belissima
Karin Donckers Unique / Extebaria
Valentine Gabriel Baccarat
Tine Magnus Dante
Alexandra Spetschinsky Lady Royale
Giel Van Houche Figaro de Verby
Hilde Van Mieghem Zidane
Constantin Van Rijckevorsel Goodwins Reef / Butterfly Boy

Provisionals:
Yarno Debusschere User Friendly
Quoidbach Roland Farco Du Petit Pre Ewalco
Van Den Broeck Tom Word for Word
Van Winkel Steve Lesther Z
Vervaecke Chris Victor Van Steenkerke

Bron: Equibel