Tim Lips Keyflow Eventing Photo

Tim Lips beste debutant in Badminton

Foto: © Trevor Holt/SGW Online
Foto: © Trevor Holt/SGW Online

Tim Lips heeft zondag in Badminton een speciale prijs gekregen voor de beste debutant in de vier sterren wedstrijd. Met een uitstekende zevende plaats is hij de hoogstgeplaatste nieuwkomer in de geschiedenis van Badminton. Bij het afsluitende onderdeel, het springen, op zondag, wist slechts één combinaties alle balken te laten liggen. Wendy Schaeffer uit Australië bleef foutloos maar kreeg wel drie strafpunten voor tijdsoverschrijding.

Ook de Belgische debutant Lara de Liedekerke kan terugkijken op een meer dan geslaagd optreden. Met een mooie 10e plaats heeft ook zij haar visitekaartje afgegeven. De andere twee Nederlanders in Badminton, Merel Blom en Andrew Heffernan eindigde op een respectievelijke 13e en 21e plaats. Deze drie Nederlands hebben een top prestatie geleverd door alle drie te finishen in Cross Country en een resultaat neer te zetten in de einduitslag.

De meningen over deze editie van Badminton zijn verdeeld. Het ene kamp vindt het de beste editie van Badminton ooit, terwijl het ander kamp het een te zware wedstrijd vond. Dat deze editie zwaar zou worden was te verwachten. Vorig jaar was het commentaar dat het te gemakkelijk was. Met dat in gedachte en met een nieuwe Course Designer is de kans op een zwaardere wedstrijd dus groot. Toch kan het niet de bedoeling zijn dan meer dan de helft van het deelnemersveld de finish niet haalt en mag Badminton zich gelukkig prijzen dat er geen ernstige ongelukken zijn gebeurd.

Bekijk de volledige uitslag hier.