Benjamin Winter overleden na val in cross country

DELEN
EP1406140811
Foto: EventingPhoto.com

Benjamin Winter is na een val in de cross country van de vier sterren wedstrijd in Luhmühlen aan zijn verwondingen overleden. Op hindernis 20 kwam hij ten val en lande met zijn hoofd op de grond. Vervolgens werd hij per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis, maar helaas is het niet gelukt zijn leven te redden.

De organisatie is diep geschokt over het ongeval. Ondanks dat alles wordt gedaan om de sport zo veilig mogelijk te maken, is het onmogelijk om alle risico’s weg te nemen. Peter Thomsen verklaarde als vertegenwoordiger van de deelnemers dat hij het nog steeds niet kan geloven dat Benjamin niet meer leeft. Verder gaf hij aan dat Benjamin hield van de Eventingsport en er alles voor over had. Hij verloor vandaag een collega en zeer goede vriend.

Cross ontwerper Capt. Mark Phillips was eveneens zeer aangeslagen door het gebeuren. In zijn verklaring gaf hij aan dat het parcours makkelijker was dan vorig jaar en de condities waren uitstekend, maar dat er ondanks dat vandaag te veel ruiters en paarden een val maakten. Hindernis 20 was een “straight forward fence”, welke al vijf jaar in het parcours is opgenomen, aldus Phillips.

Of de wedstrijd morgen wordt voortgezet hangt af van de bijeenkomst van de deelnemers. Hierin wil de organisatie overleggen met de ruiters of er morgen gestart zal worden met het afsluitende springparcours. De familie van Benjamin heeft zelf aangeven dat zij graag willen dat de wedstrijd morgen doorgang zal vinden.