Een spannende cross country-dag

DELEN

Terwijl de dressuur doorging in zeer aangename weersomstandigheden, kon ook de cross country van de CIC2* doorgaan in meer dan goede weersomstandigheden. Het was op een paar druppels na droog met vooral een zeer aangename temperatuur. Niet te koud, niet te warm.

Opvallend is dat de hele top 10 van de dressuuruitslag goed doorééngeschud werd door de prestaties in de cross. Enkel de nummer 1 van gisteren, Stephanie BÖhle (GER) met Haytom, wist haar positie te behouden zonder één enkel strafpuntje. Zij behoudt dus de score van 46,30 strafpunten. Op de 2de plaats vinden we de nummer 4 terug na de dressuur, Steve Van Winkel voor België met Airkan Sylvester, met enkel een kleine tijdsoverschrijding. Slechts 2 andere deelnemers dan de nummer 1 wisten de cross binnen de tijd af te leggen, waardoor we op de 3de stek plots Remco Bouwens terugvinden voor Nederland met Wotan, die dus dankzij een foutloze cross binnen de tijd van de 29ste naar de 3de plaats opklimt.

Jammer dat de regen tijdens de lunchpauze haar weg terugvond naar Arville. In de CIC3* die na deze pauze plaatsvond hetzelfde scenario van dooréénschudden van de top 10. Deze proef geldt zoals eerder al gezegd ook als Belgisch Kampioenschap van de senioren. Geen enkele ruiter kwam binnen de tijd binnen. Daarbij was enkel Frank Ostholt (GER) met Reality in staat zijn koppositie na de dressuur aan te houden, een positie die alleen maar comfortabeler werd met ondertussen meer dan 20 strafpunten verschil met de nummer 2. Op die stek staat nu Karin Donckers met Grandioz, komende van de 16de plaats en hiermee staat zij dus voorlopig aan de leiding van het Belgisch Kampioenschap. Op 3 vinden we Agnes Decrion (FRA) met Pleyel du Vassal, terwijl de 2de in het Belgisch Kampioenschap Giel Vanhouche is met Figaro de Verby gevolgd door Hilde Van Mieghem met Zidane.

Om de dag af te sluiten, de CCI1* met de meeste inschrijvingen. Hier wist net als in de 2 andere proeven de nummer 1 na de dressuur haar positie aan te houden, met nochtans enkele punten tijdsoverschrijding. Het betreft Anna Siemer (GER) met Chloe. Nochtans maar weinig puntenverschil tussen de besten in deze reeks. Op 2 vinden we Amber Kuipers (NED) terug en op 3 Laura Loge voor België met Fiona van de Zwartwater Bossen, vóór de welbekende Ingrid Klimke (GER) met Zila D en Lara de Liedekerke met Ms Estee. In deze categorie kan echter alles nog veranderen, aangezien er tussen de 7 eersten niet meer dan 4 punten verschil zit, en een balk of weigering morgen in de jumping 4 strafpunten opleveren!