Elaine Pen aan de leiding in CCI4* in Luhmühlen

DELEN
EP1406120495
Foto: EventingPhoto.com

Elaine Pen heeft met Vira (v. Jazz) in Luhmühlen een uitstekende dressuurproef laten zien, hetgeen resulteerde in een voorlopige eerste plaats in het klassement. Zij haalde een mooie score van 43,2 strafpunten. Na afloop was ze dan ook zeer tevreden over haar optreden. Toch gaat ze ervan uit dat ze morgen niet meer eerste zal staan. De loting heeft bepaald dat een groot aantal toppers morgen moeten rijden, aldus Pen.

Vooruit kijkend naar de Cross Country van zaterdag geeft zij aan dat het geen gemakkelijke opgave zal zijn. De hindernissen zijn behoorlijk groot en het parcours is lang. Er zitten een aantal lastige combinaties in en met name de coffin aan het einde van het parcours en de derde watercombinatie zijn moeilijke obstakels. Op de vraag hoe ze denkt over de te halen tijd is ze kort en bondig: “ik ben hier niet naar toe gekomen om een buitenrit te rijden, dus ik ga ervoor”. Verder is ze zeer te spreken over de conditie van de bodem, welke volgens haar perfect is.

Minder tevreden over haar dressuurproef was Alice Naber-Lozeman. Ondanks het feit dat ze goede oefeningen liet zien, was Peter Parker wat onrustig in de ring. Toch kan ze niet ontevreden zijn met de jury beoordeling. Haar optreden werd beloond met een score van 50,7 strafpunten, wat goed is voor een voorlopige vijfde plaats.

Morgen is de tweede helft van het deelnemersveld aan de beurt, met toppers als o.a. Michael Jung, Ingrid Klimke en William Fox-Pitt. Ook Merel Blom en de Belgische Lara de Liedekerke zullen morgen aan de start verschijnen.