Eventing Zuid-Holland in Braziliaanse sferen

DELEN
© www.eventingphoto.com

Dit weekend is recreatiegebied Vlietland bij Leidschendam-Voorburg weer het decor voor de 11e editie van SGW Vlietland. Meer dan 500 ruiters, amazones en menners hebben zich ingeschreven. Zaterdag 28 juni, ’s ochtends vroeg om 8.00 uur, rijdt de eerste ruiter de dressuurring in. Vanaf 11.00 uur start het echte spektakel: dan gaat de eerste combinatie Z paarden van start in het springparcours en aansluitend de cross-country. Op zondag 29 juni start de cross al om 9.00 ’s ochtends, en is de laatste finish gepland rond half 6 ’s avonds.

 

WK inspiratie

De parcoursbouwers hebben zich dit jaar door 2 wereldkampioenschappen laten inspireren: het WK voetbal in Brazilië en de Wereldruiterspelen in Normandië. Aan beide is een hindernis gewijd (Zie foto: Brasilia). Daarnaast bevat het parcours volop nieuwe hindernissen, met veelbelovende namen als “de Ophaalbrug”, “de Kruiwagens” en “de Hooiruif”. Ook de altijd spannende waterhindernis “het Piratenschip” (terug van weggeweest, zie foto) ontbreekt natuurlijk niet. Op zondag zullen zowel de ruiters als de menners deze hindernis passeren.

 

De voorlopige hindernislijst en parcourstekeningen zijn te vinden op www.eventingzuidholland.nl/parcours.

 

Programma

Op het programma staan o.a. het KNHS kampioenschap pony’s en de regiokampioenschappen Zuid-Holland. De rubrieken zijn als volgt verdeeld:

  • Op zaterdag starten de SGW-klassen  Z, M en L paarden. De klasse L paarden is deze dag een speciale rubriek voor 5 en 6-jarige paarden.
  • Ook op zaterdag vindt het KNHS kampioenschap plaats voor  Z, M en L pony’s. In de klasse Z pony’s is de wedstrijd de laatste selectie voor de Europese kampioenschappen.
  • Zondag starten de SGW-klassen L, B en BB paarden en B en BB pony’s.

 

Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl