Eventing Zuid-Holland in recreatiegebied Vlietland

DELEN
Foto © SGW Vlietland

© SGW VlietlandOp zaterdag 28 en zondag 29 juni 2014 vindt voor de 11e keer SGW Vlietland plaats. In recreatiegebied Vlietland in Leidschendam komen ruim 400 eventingruiters en 50 mencombinaties aan de start.

Een unieke combinatie van samengestelde wedstrijden voor ruiters én menners. Op het programma staan o.a. het KNHS kampioenschap pony’s en de regiokampioenschappen Zuid-Holland.

Op zaterdag staan de zwaarste SGW-klassen op het programma: Z, M en L paarden en Z, M en L pony’s. Zondag volgen de L, B en BB paarden en B en BB pony’s. De klasse L paarden op zaterdag is een speciale rubriek voor ruiters die hun jonge, getalenteerde 5 en 6-jarigen paarden uitbrengen.
De menners rijden op zaterdag dressuur en vaardigheid en op zondag de marathon (foto 1).

Net als vorig jaar strijden de ponyruiters weer om het KNHS kampioenschap pony’s. In de klasse Z pony’s is de wedstrijd de laatste selectie voor de Europese kampioenschappen die eind juli plaatsvinden in Millstreet in Ierland.

De cross-country is speciaal aangelegd in het recreatiegebied en is ca. 3 kilometer lang. De ruiters wachten daar diverse typen hindernissen: trakehner, rietsprong, coffin, op- en afsprong. Nieuw dit jaar zijn “de Ophaalbrug” en “de Kruiwagens”. Voor de menners hebben de parcoursbouwers 6 marathonhindernissen in petto. Ook de altijd spectaculaire waterhindernis met het Piratenschip (foto 2) ontbreekt natuurlijk niet.

Op beide dagen begint het programma vanaf ongeveer 9.00 uur. De toegang en het parkeren zijn het hele weekend gratis. Meer informatie en een routebeschrijving zijn te vinden op: www.eventingzuidholland.nl