Marcelle de Kam beste Nederlander in Wiesbaden

DELEN
10439624_10152186611202756_565015926_n
Foto: EventingPhoto.com

Marcelle de Kam is goed op weg met haar 12 jarige merrie Velly Telly (v. Roeland). Na goede resultaten eerder dit jaar in Kreuth, Oudkarspel en Maarsbergen, debuteerden zij dit weekend op 3-sterren niveau in het Duitse Wiesbaden. In deze wedstrijd eindigde zij op een mooie 10e plaats en is daarmee de beste Nederlandse deelnemer in het klassement. Helaas stonden 9 strafpunten bij het springen en 11,6 strafpunten voor de tijd in de Cross Country een hogere klassering in de weg.

Nienke van Roekel die na de dressuur vlak achter Marcelle stond in de ranking moest 12 strafpunten incasseren bij het springen en nog eens 18 voor tijd in de Cross Country en eindigde daarmee op een 14e plaats. Gevolgd door Iris Pemen met Roosje Embregts op plaats 17 en Tim Lips met Concrex Oncarlos op plaats 19.

10447277_10152186621292756_831100364_n
Foto: EventingPhoto.com

Tim Lips kreeg gisteren nog een staande ovatie na zijn dressuurproef met Bayro. Zij haalden een score van slechts 34,2 strafpunten en ging daarmee aan de leiding na de dressuur voor Andrew Hoy en Michael Jung. Omdat het de eerste drie-sterren voor Bayro was, wilde Lips zijn paard niet tot het uiterste drijven. Alles verliep volgens plan tot aan hindernis 21, waar zij deze op een verkeerde wijze overwonnen, waarna diskwalificatie volgde.

Met zijn tweede paard Concrex Oncarlo zag hij eveneens een goed klassering in rook op gaan na 64 strafpunten in de Cross Country. Ook Iris Pemen had pech met haar tweede paard Weering’s Junior. Twee weigeringen in het springparcours zorgde ervoor dat zij niet meer aan de Cross Coutnry mochten beginnen. De Belgische Lara de Liedekerke heeft bij eveneens hindernis 21 de strijd vrijwillig gestaakt.

De wedstrijd werd gewonnen door de Duitser Michael Jung met Ricona FST. Hij was de enige deelnemer die geen enkel strafpunt toevoegde aan zijn eerder behaalde dressuur score van 36,6. Tweede werd Andrew Hoy met Rutherglen.

Klik hier voor de resultaten.