Nederland derde in Nations Cup Strzegom

DELEN
Elaine Pen (NED)
Foto: EventingPhoto

De Nederlandse equipe van Bondscoach Martin Lips is als derde geëindigd in de Nations Cup wedstrijd in het Poolse Strzegom. Duitsland en Groot Brittannië waren met afstand respectievelijk de nummer één en twee. Het Nederlandse team bestond uit Elaine Pen met Undercover, Tim Lips met Concrex Oncarlos, Theo van de Vendel met Zindane en Althea Bleekman met Anmarsch. Voor Theo van de Vendel was het zijn debuut met Zindane op drie-sterren niveau.

Helaas voor het Nederlandse team kon Tim Lips niet starten in de cross country. Lips die de beste dressuurscore had met Concrex Oncarlos, kampte met een acute aanval van nierstenen. Althea Bleekman liep tegen twee weigeringen op en voegde daar nog eens 36,0 strafpunten voor tijdsoverschrijding aan toe. Elaine Pen en Theo van de Vendel reden beide een zeer goede wedstrijd. Bondscoach Martin Lips was na afloop zeer te spreken over de prestaties van zijn team.

Bekijk hier alle uitslagen van Strzegom.