Nederlanders op podium in Arville

DELEN
Remco Bouwens  (NED)
Foto: EventingPhoto.com

Onder moeilijke omstandigheden in het Belgische Arville hebben de Nederlanders van zich laten horen. Remco Bouwens met Wotan reden een uitstekende cross in de CIC** en voegden geen strafpunten toe aan het dressuur totaal van 58,7 strafpunten en eindigde daarmee op een mooie derde plaats . Ook Jeannette Chardon kan tevreden zijn met een 10e plaats. Echter 6,4 strafpunten voor tijdsoverschrijding en twee fouten in het springparcours koste haar de tweede plaats in de einduitslag.

In de lange één sterren wedstrijd reed Marlou Cramer met Zig Zag naar een prachtige tweede plaats. Slechts 1 strafpunt voor tijdsoverschrijding in het springparcours voegde zij toe aan het totaal van  48,4 strafpunten na dressuur.

De enige Nederlandse deelnemer in de drie sterren wedstrijd, Jan van Beek met Burgs Bailey’s, had een comfortabele vijfde plaats na de dressuur. Van Beek reed weliswaar een foutloze cross, maar kreeg 28,4 strafpunten voor tijdsoverschrijding aan zijn broek. In het afsluitende springparcours was hij evenmin gelukkig. Maar liefst vier balken en 12 strafpunten voor tijdsoverschrijding waren daar zijn deel.

Klik hier voor de volledige uitslagen.