SGW Snorrewind beleefde mooie wedstrijddag

DELEN

IMG_5417
Foto: EventingPhoto.com

Daar waar de hogere klassen zaterdag in Maarsbergen reden, was het in Markelo bij Manege Snorrewind de beurt aan de minder ervaren ruiters en paarden en pony’s. Deze wedstrijd rond het Manege terrein was wederom goed georganiseerd en met een volle startlijst vonden ruim 200 combinaties de weg naar SGW Snorrewind. Met slechts een paar kleine pauzes voor het ombouwen van het parcours, werd er bijna non stop gereden.

De hindernissen waren dit jaar aangekleed in het thema van het WK voetbal. Zo hing er bij iedere hindernis een vlag van een land wat straks zal deelnemen aan het WK voetbal. Ook SGW Vlietland heeft in voorgaande jaren eerder het voetbal als thema gebruikt in de cross Country. De organisatie bij de SGW Snorrewind was goed in orde en dat resulteerde in veel tevreden deelnemers en bezoekers.

Er werd zowel bij de paarden als ook bij de pony’s de mogelijkheid geboden om deel te nemen zonder dressuur. Het Cross Country parcours was meer dan uitdagend voor deze B ruiters en amazones. Velen liepen tegen een weigering op of werden zelfs gediskwalificeerd. Het was een mooie gelegenheid om deze nog onervaren paarden en pony’s veel ervaring op te laten doen. Daarnaast is het goed om te zien dat er steeds minder wedstrijden zijn waar iedereen zonder problemen het parcours kan afleggen. Tenslotte is de Cross Country een wezenlijk onderdeel van de SGW wedstrijden en dienen deze niet in dressuur en het springen te worden beslist.

De uitslagen van SGW Snorrewind kunt u hier downloaden.