Spanning en drama in Luhmühlen

DELEN
EP1406140162
Photo: EventingPhoto.com

De Cross Country van de vier sterren wedstrijd in Luhmühlen zat vol spanning en drama. De Nederlandse Elaine Pen reed een super Cross Country. Vira was gretig en voltooide het parcours zonder hindernisfouten. Met slecht 4,8 punten voor tijdsoverschrijding blijft Elaine in de top van het klassement op plaats 7.

Voor de Cross Country hadden vijf combinaties zich teruggetrokken, waaronder Merel Blom. Na haar slechte dressuurproef van gisteren had het volgens haar geen zin meer om nog te starten in de zware Cross Country.

Naast de diskwalificaties hebben zeven ruiters de strijd vrijwillig gestaakt na één of meerdere weigeringen. Hieronder was ook Alice Naber-Lozeman die met ACSI Peter Peter tegen twee weigeringen opliep. De eerste ongehoorzaamheid was op hindernis 9b en vervolgens op hindernis 10a.

De leider in het klassement na dressuur, Lucinda Fredericks, kwam ten val op hindernis 22a en is daarmee uit de wedstrijd. Michael Jung wist zonder  fouten en binnen de tijd zijn cross te voltooien en voert daarmee momenteel het klassement aan. Bettina Hoy is tweede en Oliver Townend staat op de derde plaats.

Acht deelnemers werden gediskwalificeerd vanwege een val. Georgie Spence (GBR) viel op hindernis 5 en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Waarschijnlijk heeft zij haar sleutelbeen gebroken. Benjamin Winter (GER) viel met Ispo en is er het ergste aan toe. Nadat hij met de ambulance uit het parcours was gehaald, is hij per traumahelikopter afgevoerd naar het ziekenhuis. Tijdens de persconferentie na de Cross Country was er nog geen nieuws over zijn toestand.

Tussen hindernis 7 en 8 viel Liberal van Tom Crisp plotseling op de grond en overleed te plaatste. Sectie zal later moeten uitwijzen wat de doodsoorzaak is geweest van de 15 jarige ruin.

Klik hier voor de volledige uitslag.