Spectaculaire cross country in Millstreet

DELEN
9M8X0323
Foto: Eventingphoto.com

Millstreet beleefde vandaag een spectaculaire Cross Country. De omstandigheden waren meer dan uitstekend en het Cross Country parcours lag er schitterend bij.

Om 14:00 uur ging de eerste combinatie van start en voor Nederland was Rowena de Weert de eerste combinatie in de cross. Bij hindernis 8b had zij een langsloper, maar pakte het daarna weer super op en bereikte zonder verdere fouten de finish.

De tweede amazone voor Nederland was Anne Groot Koerkamp. Ook zij moest helaas één weigering incasseren op hindernis 17b. Maar reed daarna ook zonder problemen naar de finish.

Minder gelukkig was Mauro Soeteman, die de hoogst geklasseerde Nederlandse deelnemer was. Nadat hij sterk onderweg was in de cross, kwam hij ten val bij hindernis 14.

Tenslotte was het de beurt aan Levi Driessen met Knock Out om als laatste teamlid te starten. Levi reed een uitstekende cross en bleef daarbij ook binnen de toegestane tijd. Hierdoor stijgt hij naar plaats 12 in het individueel klassement.

Ondank dat het Nederlandse team wederom een plaats is gezakt in de ranking, mogen zij toch tevreden zijn met het resultaat van vandaag. De cross was selectief en veel combinaties liepen tegen één of meer weigeringen op.

Over het algemeen werd er sterk gereden en Frankrijk heeft hun leidende positie verder verstevigd. Groot Brittannië klimt op van plaats vier naar de tweede plaats en Italië blijft voorlopig derde. Ook België reed sterk en steeg naar plaats vier. Nederland bezet momenteel de zesde plaats.

Klik hier voor alle uitslagen.