Badminton maakt zich op voor de Cross Country

11122463_10152897282147756_663255791_n
Foto: EventingPhoto.com

Nadat het gehele deelnemersveld over twee dagen hun dressuurproef hebben gereden, staat het volgende onderdeel de Cross Country te wachten. Aan de leiding gaat na de dressuur Andrew Nicholson (NZL) met Nereo. Direct gevolgd door William Fox-Pitt (GBR) met Chilli Morning en derde staat Oliver Townend (GBR) met Armada.

De eerste Nederlandse deelnemer, Andrew Heffernan, vinden we terug op plaats 23 met Boleybawn Ace. Met Millthyme Corolla vinden we Heffernan op plaats 36 nogmaals terug in de voorlopige ranking.

Tim Lips moet het voorlopig doen met een plek in de middenmoot op plaats 41 en Merel Blom vinden we terug in de staart van het klassement op plaats 73. Dressuur bondscoach Wim Ernes kon daarom ook niet tevreden terugkijken op de eerste twee dagen.

Echter de wedstrijd zal zeker niet in de dressuur beslist gaan worden en na morgen zal het klassement er beduidend anders uitzien. Het is niet te verwachten dat er in de top van het klassement grote verschuivingen zullen plaatsvinden, maar daaronder is er nog van alles mogelijk.

‘Het is noodzakelijk om gefocust blijven, want zelfs de kleinste fout kan je duur komen staan’ aldus Tim Lips. Oliver Townend vertelde, ‘het maakt niet uit wat ze hier neer zetten, in de Cross er zijn altijd onverwachte verrassingen wanneer je het parcours daadwerkelijk rijdt’.

Andrew Heffernan is morgen de eerste Nederlander die van start gaat, gevolgd door Merel Blom en Tim Lips.