Nederlanders rijden goede Cross in Badminton

11212272_10152899025957756_900832981_n
Foto: EventingPhoto.com

Na een toch wat teleurstellend resultaat in de dressuur hebben de Nederlandse deelnemers goed stand gehouden in de Cross Country. Met drie foutloze ritten mogen zij tevreden terugkijken op het zwaarste onderdeel van de Badminton Horse Trials. Merel Blom reed met Rumour Has It N.O.P. de snelste tijd van de Oranje ruiters en maakte een enorme sprong van 36 plaatsen in het klassement en staat nu op een voorlopige 37e plaats.

Tim Lips had met Keyflow N.O.P. vier seconden langer nodig dan Merel Blom en is daarmee momenteel de best geklasseerde Nederlander op plaats 30. Andrew Heffernan begon met Millthyme Corolla wat minder gelukkig aan de wedstrijd en besloot voortijdig de strijd te staken. Met zijn tweede paard, Boleybawn Ace, reed hij net als Blom en Lips een foutloze cross, maar had hiervoor van alle Nederlandse deelnemers wel de meeste tijd nodig en zakte hierdoor 10 plaatsen naar een 33e positie.

Er waren in totaal maar liefst 52 combinaties die het parcours zonder hindernisfouten wisten af te leggen en zoals verwacht bleef de kop van het klassement ongewijzigd. De top 5 ruiters, na de dressuur,  reden allemaal foutloos en binnen de optimale tijd.

Klik hier voor het klassement na de cross country