Nederlandse paarden goed door keuring in Badminton

Andrew Heffernan SGW Online
Foto: EventingPhoto.com

De paarden van de Nederlands deelnemers aan de prestigieuze wedstrijd in het Britse Badminton zijn goed door de eerste veterinaire  keuring gekomen. Nederland is met maar liefst drie deelnemers vertegenwoordigd in Badminton.

De in Engeland woonachtige Andrew Heffernan komt morgen als eerste in actie voor Nederland. Hij mag laaste combinatie voor de koffiepauze zijn dressuurtest rijden met Millthyme Corolla. Als eerste direct na de lunch, is het de beurt aan Merel Blom met Rumour Has It.

Derde Nederlander, Tim Lips, is pas vrijdag aan de beurt. Voor de ruiter uit Made komt dit goed uit, omdat de reis naar Badminton met nodige vertraging gepaard ging en een dag extra ‘rust’ om te acclimatiseren is dan weer een meevaller.

Crown Talisman van Nick Gauntlet en Gangasong van Michael Jackson werden al voor de veterinaire keuring teruggetrokken. Tijdens de keuring werden drie paarden naar de holdingbox verwezen, waarna The Lion van Matthew Heath uiteindelijk niet werd geaccepteerd de representatie.