Kennismaken met SGW in Schaijk

DELEN
schaik sgw online
Elise Talboom (NED)
Foto: EventingPhoto.com

Afgelopen zondag werd in Schaijk een SGW verreden voor de klassen B paarden en pony’s en een aantal L pony’s. Na het succes van vorig jaar werd ook dit jaar weer een heuse samengestelde wedstrijd georganiseerd met de nodige aanpassingen aan het parcours ten opzichte van vorig jaar.

Naast de gebruikelijke namen welke we vaker tegenkomen op andere wedstrijden, was het voor een aantal deelnemers, bij zowel de pony’s als de paarden, een eerste kennismaking met de Eventingsport.

Met ruim 140 combinaties in de klasse B paarden werd met enige vertraging iets na 10 uur gestart met de Cross Country en was het pas halverwege de middag de beurt aan de L pony’s, waarbij de dag werd afgesloten met de B pony’s.

Het vriendelijk gebouwde parcours was selectief genoeg om de beslissing niet van de dressuurresultaten (of bij de rubriek zonder dressuur van het springresultaat), afhankelijk te laten zijn. Maar toch waren er voldoende combinaties welke foutloos de finish wisten te halen. Deze wedstrijd bij uitstek geschikt voor beginnende ruiters en voor meer ervaren ruiters die jonge paarden of pony’s aan het opleiden zijn.

Uitslagen SGW Schaijk