Nederland eindigt als zesde in de Nations Cup eventing.

DELEN
Team GBR Strzegom FEI Nations Cup Eventing 2015
Foto: FEI/EventingPhoto.com

In het Poolse Strzegom werd de vierde van de acht Nations Cup wedstrijden voor Eventing verreden. Voor deze edite kwamen zeven landen met een team aan de start. Na het eerste onderdeel, de dressuur, kwamen de Oranje ruiters niet verder dan een vijfde plaats in de voorlopige rankschikking.

De hoop om na de Cross Country weer paar plaatsen goed te maken verdween als snel nadat Tim Lips, die met Concrex Vankarlos als eerste van start ging voor Nederland, een langsloper had bij hindernis 20b.

Daarna zou het nog erger worden na een val van Nienke van Roekelmet Sagnol en eveneens een val van Merel Blom met Chiccolino. Hierdoor verloor Nederland meteen twee van de vier teamleden. Iris Pemen reed met Weering’s Junior weliswaar een foutloze cross, maar moest 25,20 strafpunten voor tijdsoverschrijding aan haar dressuurscore toevoegen.

Na de cross dag hadden maar liefst vier van de zeven landen al twee teamleden verloren en bevondt Nederland zich in ‘goed’ gezelschap van Duitsland, België en Polen. Na het afsluitende springparcours wisten slechts twee landen nog als team te finishen en ging de winst naar Groot Brittannië voor Australië.

In het individuele klassement eindige Raf Kooremans met MC B Vulcano als 16e en Eef Hamers met Capri van’t Gestelhof op een 20 plaats.

Eindstand Nations Cup Strzegom
1. Groot Brittannië 150,30
2. Australië 168,70
3. België 1.108,30
4. Duitsland 1.146,80
5. Zweden 1.176,30
6. Nederland 1.190,30
7. Polen 2.109,40

Klik hier voor alle uitslagen