Tim Lips klimt naar plaats 12 in Luhmühlen

DELEN

Tim Lips NED EP1506206540Met een foutloze ronde in de Cross Country en slechts 2,4 strafpunten voor tijdsoverschrijding klimt Tim Lips op naar de 11e plaats in de CCI**** in Luhmühlen. De 9-jarige KWPN ruin ging fantastisch door het parcours en heeft in zijn eerste vier sterren wedstrijd zeker laten zien dat hij tot meer in staat is in de toekomst.

De tweede Nederlandse deelnemer, Fraser King, kwam al vroeg in het parcours in de problemen en had een langsloper bij hindernis 9 en later een weigering bij hindernis 17b, waarna King besloot om vrijwillig de wedstrijd te verlaten.

In het begin van de wedstrijd waren er verschillende deelnemers die na één of meerdere ongehoorzaamheden besloten om de strijd te staken en haalde minder dan 50% van de deelnemers de finish. In de tweede helft van het deelnemersveld werd er beter gereden. Uiteindelijk zullen 14 deelnemers morgen niet meer aan de start komen bij het afsluitende springparcours.

Julien Despontin (BEL) ging duidelijk voor een safe ronde en, zoals hij gisteren tijdens de persconferentie al aangaf, was de tijd voor hem minder van belang. Uiteindelijk moest hij 22,4 strafpunten voor tijdsoverschrijding  aan zijn dressuurscore toevoegen en valt hiermee terug naar plaats 19.

Ingrid Klimke (GER) had een super Cross met FRH Escada JS en wist foutloos binnen de optimale tijd te finishen een gaat hierdoor nu aan de leiding voor Jonelle Price (NZL) met Faerie Dianimo. Voorlopig derde is Michael Jung (GER) met La Biosthetique-Sam FBW.

Michael Jung die met fischerRocana FST een betere dressuurscore had, besloot na een weigering bij hindernis 17 de strijd te staken. Wat er precies mis ging kon Jung na afloop niet vertellen. “fischerRocana FST sprong goed het water in en lande eveneens goed. Hierna raakte ze enigszins uit balans en ging fischerRocana FST door zijn knieën.

Klik hier voor de uitslagen