Tim Lips met Bayro in het Olympisch kader

DELEN
JO5A6990
Foto: EventingPhoto.com

Eventingruiter Tim Lips (Made) en Bayro zijn na hun geweldige zevende plaats afgelopen weekend in de zware viersterren wedstrijd van Lühmühlen opgenomen in het Olympisch kader. Het talentvolle duo zet de ene na de andere goede prestatie neer. De Olympische Spelen van Rio de Janeiro staan dan ook bovenaan de agenda.

De promotie naar het Olympisch kader danken Tim Lips (30) en de negenjarige schimmelruin Bayro (Casantos x Corland) aan hun uitstekende prestaties in de afgelopen maanden. De zevende plaats in de zware viersterren wedstrijd Lühmühlen vorige week staat niet op zich. In Houghton Hall (Groot Brittannië) deden ze het met een zesde plaats nog beter, maar dit was in een driesterren wedstrijd.

In de landenwedstrijd in Fontainebleau werden ze individueel twaalfde. Ook deze wedstrijd was op driesterren niveau. Tussen beide wedstrijden in was er een tweede plaats bij de CIC2* North Holland Trials in Oudkarspel.

In Boekelo reden ze zich vorig in de kijker met een zestiende plaats. Daarmee eindigde ze als tweede in het Nederlands kampioenschap. Een voortreffelijke uitslag voor Bayro, die toen pas 8 jaar oud was.

Bayro is Tim’s troef voor de Olympische Spelen volgend jaar in Rio de Janeiro, waar het Nederlands team als voor is geplaatst dankzij de bronzen teammedaille vorig jaar op het WK in Frankrijk. Lips maakte toen met Keyflow N.O.P. deel uit van het team.

Bron: KNHS