Tim Lips naar plaats 14 in Luhmuhlen

DELEN
Tim Lips Eventing Photo
Tim Lips NED Bayro

Tim Lips Eventing PhotoTim Lips staat met Bayro na het onderdeel dressuur op een voorlopige 14e plaats in de CCI**** in Luhmühlen met een mooie score van 40,8 strafpunten. Lips begon sterk aan de dressuurproef en liet meerdere achten en zelfs een negen op scorebord noteren. In het laatste deel van de proef zakte het niveau echter wat weg en verspeelde hij kostbare punten met galopwissels.

Ondanks het feit dat er wellicht nog een beter resultaat had ingezeten is Lips toch tevreden met deze score. Dit mede gezien het feit dat het voor Bayro de eerste vier sterren wedstrijd is. Hoewel een veertiende plaats op dit moment een positie in de middenmoot is, is het verschil met de nummer 1 slechts 8,9 strafpunten en dat mag zeker een zeer goede prestatie genoemd worden.

Julien Despontin die met Waldano 36 gisteren aan de leiding ging, heeft zijn leidende positie vast weten te houden. Ingrid Klimke (GER) wist met FRH Escada JS de Belg het dichtst te naderen met een verschil van 0,8 strafpunten. Jonelle Price (NZL) staat voorlopig op een derde plaats met Faerie Dianimo. Michael Jung (GER) moest met fischerRocana FST en La Biosthetique-Sam FBW genoegen nemen met een respectievelijk vierde en vijfde plaats.

Op de vraag naar zijn plan in de Cross Country van morgen antwoorde Despontin dat hij de tijd ondergeschikt vind en het zijn doel is om safe en zonder hindernisfouten de finish te halen. Ingrid Klimke vult aan dat volgens haar de Cross niet extreem moeilijk is, maar dat het venijn in de staart zit bij hindernis 28, de Ariat Horses combinatie.

Deze lastige combinatie is aan het eind van het parcours en wanneer de paarden dan vermoeid zijn, kun je zomaar een langsloper krijgen. Toch zal de tijd morgen het belangrijkste element in de wedstrijd vormen. De onderlinge verschillen zijn zeer gering en voor een goede uitgangspositie voor het laatste onderdeel, het springen, zal men beslist binnen de optimale tijd moeten finishen.

In de drie-sterren wedstrijd is het Pia Munker (GER) die haar succesreeks met Louis M voorzet en gaat hierin aan de leiding met een score van 34,6 strafpunten en hiermee gaat zij uiteraard ook aan de leiding in het Duits Kampioenschap.