Vrouwenpolder als vanouds

DELEN
Patrick Verbakel NED Coconut Gir | Copyright Eventing Photo
Patrick Verbakel NED Coconut Gir | Copyright Eventing Photo

Patrick Verbakel NED Coconut Gir | Copyright Eventing PhotoNa twee jaar van afwezigheid kon er afgelopen weekend weer gecrost worden in het Zeeuwse Vrouwpolder. Hoewel de startlijst nog niet compleet gevuld was, waren er deelnemers in alle klassen.

Een compleet nieuw parcours en de nodige nieuwe hindernissen gaven de wedstrijd een geheel nieuwe uitstraling. Daarnaast waren er zaken gelukkig niet veranderd, zoals het live commentaar vanuit de cross, verzorgd door Marcelle de Kam.

In de klasse Z paarden wisten geen van de negen deelnemers de optimale tijd van 5 minuten en 46 seconden te halen. Patrick Verbakel kwam met Coconut Girl uiteindelijk het dichts bij de optimale tijd en ging daarmee René van der Loo met Bandito voorbij in klassement en eindigde als eerste.

Bij de Z pony’s kwamen slecht vijf deelnemers an de start, waarvan er uiteindelijk maar drie de finish wisten te halen. Tamara Wit vond met Emardo haar waterloo in het springparcours en moest na drie weigering de wedstrijd verlaten. De tweede Nederlandse deelneemster, Rosalie Vriens, besloot na een ongehoorzaamheid met Di-destiny van de zonnehoeve vrijwillig het parcours te verlaten. Zo werd deze rubriek een louter Belgische aangelegenheid. De drie Belgische deelnemers die in de dressuur de Nederlanders nog voor moesten laten gaan, mochten onderling de prijzen verdelen. Milan van der Putte wist met Curioso, ondanks een voorlaatste plaats in de dressuur, deze rubriek te winnen.

In groep 1 van de M paarden kende Stephan Hazeleger een top dag. Met twee paarden in deze rubriek wist hij als enige twee maal binnen de toegestane tijd te finishen en eindige daarmee op de plaatsen 1en 2 met ruime afstand op de nummer drie.

Klik hier voor alle uitslagen

Foto’s van Eventing Photo