Top traint paardensporttalenten

DELEN

Rabo Talentendag

Woensdag 2 september wordt de Rabo Talentendag georganiseerd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Ruim 150 talentvolle para-dressuur, dressuur-, spring- en eventingruiters in de leeftijdscategorie 14 tot 25 jaar worden die dag begeleid door gerenommeerde trainers en topruiters. De absolute toptalenten worden deze dag gescout voor de Rabo KNHS Nationale Beloftetrainingen.

De spring- en dressuurdeelnemers aan de Rabo Talentendag in Ermelo zijn geselecteerd tijdens de Rabo KNHS Nationale Selectiedagen in de regio’s. De eventing- en para-dressuurrruiters zijn automatisch geselecteerd op basis van vastgestelde normen. De trainers en topruiters begeleiden de deelnemers op 2 september en samen met de bondscoaches selecteren zij de combinaties voor de Rabo KNHS Nationale Beloftetrainingen, die in de wintermaanden plaatsvinden. Het selectieteam bestaat uit de bondscoaches, trainers en topruiters die deel uitmaken van het KNHS Trainersplatform. Gezamenlijk zetten zij zich in voor de beloften van de toekomst.

Hoewel de Rabo Talentendag voor de deelnemers in het teken staat van ‘selecteren’, is er ook volop ruimte voor instructie en begeleiding. Bekende toppers en kampioenen zoals Anky van Grunsven, Maikel van der Vleuten, Hans Peter Minderhoud, Wim Ernes, Rob Ehrens en Martin Lips zijn aanwezig om de deelnemers te voorzien van nuttige tips en adviezen. Tijdens de Rabo Talentendag kan iedereen de instructies van de diverse topruiters en trainers vanaf de zijlijn volgen. De trainingen vinden plaats van 8:30 tot 17:30 uur op de KNHS-terreinen aan De Beek 125 in Ermelo. Van 12:45 – 13:15 vindt er op het hoofdterrein een springclinic plaats van Piet Raijmakers sr. en Rabo Talententeamlid Kevin Jochems.

Eventingtrainingen met medewerking van:
Bondcoaches: Martin Lips, Jan van Beek, Mans Buurman
Scouts/trainers dressuur: Helene Aubert, Alice Naber-Lozeman
Scouts/trainers springen: Tim Lips, Mans Buurman
Scouts/trainers cross: Merel Blom, Elaine Pen

VIP-programma voor winnaars Rabo Jeugdrubrieken

Tijdens de Rabo Talentendag zijn ook speciale VIP-gasten aanwezig, namelijk de winnaars van de Rabo Jeugdrubrieken die door het hele land tijdens concoursen verreden worden. De winnaars krijgen een leerzaam en sportief programma aangeboden, met medewerking van onder andere Rabo Talententeamleden Nienke van Roekel (eventing) en Kevin Jochems (springen). Kevin verzorgt samen met zijn werkgever en oud internationaal springruiter Piet Raijmakers Sr. een springclinic op het hoofdterrein. Ook is er een Meet & Greet met Anky van Grunsven en Maikel van der Vleuten. Deelname aan het VIP-programma tijdens de Rabo Talentendag is exclusief voor de winnaars van de Rabo Jeugdrubrieken en is zonder paard of pony.
Meer informatie en de startlijsten vind je op: www.knhs.nl/rabotalentendag.

Bron: KNHS