Eventing Emmeloord

DELEN
international eventing

Op vrijdag 29 en zaterdag 30 juli vindt de tweede editie van Eventing Emmeloord plaats. Tachtig ruiters uit binnen- en buitenland komen uit in de disciplines dressuur, springen en cross-country. Het internationale event vindt plaats in het prachtige natuurgebied Kuinderbos in de Noordoostpolder en is gratis toegankelijk. De wedstrijdlocatie ligt aan de Schoterweg 3 in Bant, nabij Vakantiepark Eigen Wijze.

Eventing Emmeloord trok vorig jaar ruim 5000 bezoekers en is door de veelzijdig ook een mooi evenement voor niet-paardenliefhebbers. Dit jaar is er weer een primeur: ‘De Strandhoeve Horsetacle Run’, hardlopen in combinatie met het nemen van obstakels over hetzelfde parcours als de eventing ruiters. Meer informatie op eventingemmeloord.nl

Het bestuur van Stichting Kuinderbos Hippique is tevreden met dit prachtige resultaat. ‘Bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Een kleine 30 inschrijvingen is afkomstig uit het buitenland,’ vertelt voorzitter Harry Koopman. ‘We zitten volop in de voorbereidingen van dit grote, internationale evenement. In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer maken verschillende partijen het parcours in het Kuinderbos gereed en nemen diverse bedrijven uit Noordoostpolder deel aan het evenement: van hindernisbouw tot catering en van vormgeving tot materieel.’ Het natuurgebied Kuinderbos is een prachtige locatie voor een paardensportevenement van deze klasse (CIC1* en 2*). Ruim 20 spectaculaire hindernissen over een parcours van 3,5 kilometer door schitterend terrein. De combinatie van open landschap, bos, brede zandpaden, natuurwater en de goede bodem zorgen voor perfecte omstandigheden voor paard en ruiter.

Nieuw dit jaar is ‘De Strandhoeve Horsetacle Run’, op zaterdag 30 juli. Een ware uitdaging voor sportievelingen, bedoeld voor iedereen die fysiek en mentaal sterk genoeg om deze uitdaging aan te gaan. De maximaal 500 deelnemers starten aansluitend op de laatste eventing ruiter en volgen hetzelfde hindernisparcours. Aanmelden is mogelijk via www.destrandhoeve.nl/inschrijven/horsetaclerun.

Afgelopen week kwam ook het bericht dat de gemeente Noordoostpolder en de provincie Flevoland deze samenwerking financieel ondersteunen. ‘Allemaal positieve berichten. Het wordt een mooi evenement! Naast de bijdrage van onze sponsoren, in welke vorm dan ook, zijn we enorm dankbaar voor de enorme inzet van onze grote groep vrijwilligers. We zijn trots op de stevige samenwerking met de verschillende regionale bedrijven. Samen hopen we dit jaar een mooi evenement neer te zetten en het Kuinderbos en Noordoostpolder nog beter op de kaart te zetten.’ Voor jong en oud valt er genoeg te beleven, ook voor niet-paardenliefhebbers. Kinderen kunnen gratis ponyrijden en zich laten schminken. In het Strodorp kunt u heerlijk struinen langs allerlei kraampjes en genieten van diverse eet- en drinkgelegenheden. Slump Catering & Events verzorgt de catering op het terras en op andere plekken langs het parcours.