KNHS-kampioenschap eventing paarden verplaatst

DELEN
KNHS eventing photo

Helaas is onlangs het KNHS-eventingkampioenschap paarden in Leidschendam door de vele regen afgelast.

In overleg met het eventingforum is besloten om het L-kampioenschap en het L-teamkampioenschap te laten verrijden op 4,5 en 6 augustus in Renswoude.

Op de locatie waar ook jaarlijks de bekende internationale eventingwedstrijd wordt verreden zal de dressuur donderdagavond en op vrijdagavond worden verreden. Op zaterdag 6 augustus zal dan vervolgens het springen en de cross worden verreden.

Aan de start komen dezelfde combinaties die voor de kampioenschappen in Leidschendam door de regio waren geselecteerd. Indien een combinatie niet kan deelnemen dan zal de betreffende regio zelf voor vervanging zorgen.

Voor deze groep L-ruiters is het toegestaan om na dat datum van het oorspronkelijke kampioenschap (24 en 25 juni) te promoveren naar de klasse M zonder dat men de startgerechtigheid in de klasse L op het kampioenschap in Renswoude verliest.

Het kampioenschap voor de klasse M en Z wordt verreden in Bathmen op 28 en 29 oktober. Hiervoor moeten de deelnemers zich opnieuw voor inschrijven. Combinaties die in het L-kampioenschap zijn gestart kunnen zich niet voor het M-kampioenschap inschrijven.

De gewijzigde kampioenschapsreglementen zijn te vinden op de KNHS-website.