Topwedstrijd in België en oefenwedstrijd voor de Seniors olv Nationaal coach Marc Rigouts

DELEN
eventing cnc

Opnieuw doet de Nationale Federatie een beroep op het immer jeugdig enthousiasme van het team L’Equino door hen tijdens de Nationale Eventing ook het Belgisch Kampioenschap 6-jarige Paarden en het Belgisch Kampioenschap 7-jarige Paarden te laten organiseren.

Tevens dienen alle Seniors (hoogste klasse) verplicht komen oefenen in Waregem en Nokere. Nationaal Coach Marc Rigouts plaatst onze wedstrijd hoog op de kalender zodat hij onze wedstrijd gebruikt als selectiewedstrijd voor de komende Europese wedstrijd in het Franse Haras du Pin van 10 tot 13 augustus.

13.000 toeschouwers

Doordat wij kunnen rekenen op de steun van vele sponsors en sympathisanten blijven wij onze wedstrijd GRATIS aanbieden. Zowel te Waregem (Dressuur en Jumping) als te Nokere (Cross-Country) laten wij jong en oud kennismaken met de Eventingsport door de drempel zo laag mogelijk te houden. Zo is het mogelijk om vooraf, of achteraf een gesprek te voeren met ruiters en amazones, zo ook kan men zeer dicht bij het paard komen, kan men meeleven met de ruiters om zo de sfeer van het gebeur nog meer op te nemen…

Ook dit jaar doet L’Equino zijn best om de allerkleinsten te verwennen door een heus kinderdorp te bouwen. We voorzien springkastelen, mogelijkheid om je te laten grimeren, knutselen, … dus meer dan de moeite om zeker een kijkje te komen nemen!

Opnieuw kregen we de medewerking van jeugdschrijver Marc de Bel. Marc de Bel is auteur van meer dan 100 jeugdboeken!Er zal de mogelijkheid worden geboden op zondag 6 augustus om je boek aan te kopen en/of je boek te laten signeren! Ook houden we onze gratis wedstrijd voor de leeftijdscategorieën eerste graad, tweede graad en derde graad! Wat dien je te doen? De kinderen maken een tekening/schilderij/verhaal met als centraal thema het paard en geven deze af op zondag 6 augustus. Uit de deelnemers zal een jury onder leiding van juryvoorzitter Marc de Bel per leeftijdscategorie 5 winnaars bekendmaken die dan vele naturaprijzen ontvangen, uiteraard kan ook ter plaatse nog een kunstwerk worden
geknutseld.

Overzicht en dagindeling

Vrijdag 4 augustus: L’Equino’s Mid-Summer-Party
Plaats: Kasteel Baron Casier Nokere
Aanvang: 21u30
Inkom: GRATIS

Zaterdag 5 augustus: Dressuur
Plaats: Middenplein Hippodroom Waregem
Aanvang: 09u00
Inkom: GRATIS

Jumping
Plaats: Nieuwe eb- en vloedpiste Hippodroom Waregem
Aanvang: 10u30
Inkom: GRATIS

Zondag 6 augustus: Cross-Country met natuurlijke hindernissen
Plaats: Kasteeldomein Baron Casier Nokere (volg L’EQUINO)
Aanvang: 09u00
Inkom: GRATIS (parking op het domein € 5,00)
doorlopend BBQ van 12u00 tem 15u00

 

Bron: Pressrelease