Military Boekelo – Enschede hele week dé hotspot voor Topsport, Business en Pleasure

DELEN

Van 10 tot en met 14 oktober vindt de 48ste editie van Military Boekelo – Enschede plaats. Een geweldig paardensport evenement waar topsport, business en pleasure elkaar ontmoeten. Naast de internationale wedstrijd, wordt ook het Nederlands kampioenschap eventing verreden en maakt de finale van de prestigieuze FEI Nations Cup onderdeel uit van de strijd.

Military Boekelo – Enschede is één van Nederlands grootste buitensport evenementen en trekt jaarlijks rond de 60.000 bezoekers naar het Twentse land. Mooie sport in de prachtige natuur, gecombineerd met een zeer uitgebreid en divers randprogramma, maken het evenement uniek.
De wedstrijd begint op woensdag 10 oktober met de eerste veterinaire keuring voor de paarden. Op donderdag en vrijdag staat vervolgens de dressuur gepland. Zaterdag is de drukste en meest spectaculaire dag met de cross country. Zondag wordt afgesloten met de tweede keuring voor de paarden en het springen.

Hoger plan
Vorig jaar moest het hoofdterrein door de komst van de nieuwe N18 noodgedwongen flink op de schop. Dat pakte op verschillende fronten heel goed uit, maar gaf ook zo hier en daar wat problemen. Voorzitter Robert Zandstra vertelt daarover; “We hebben na vorig jaar niet stilgezeten. Al tijdens de wedstrijd bleken een aantal gemaakte keuzes in de praktijk niet uit te pakken als voorzien. Enerzijds logisch, anderzijds hadden we sommige zaken mogelijk kunnen voorkomen. De verhuizing is zeer ingrijpend geweest, maar heeft onze wedstrijd ook naar een veel hoger plan getild. We hebben er daarom keihard op ingezet om dit jaar de vorige editie te overtreffen.”
Military Boekelo – Enschede kan zich sportief gezien ook dit jaar weer opmaken voor een keur aan internationale topruiters afkomstig uit 12 verschillende landen. De Military staat garant voor vijf dagen hippische topsport die mede mogelijk wordt gemaakt door de inzet van ruim 1.500 vrijwilligers.

Kampioenschappen
Al jaren maakt het Nederlands kampioenschap eventing onderdeel uit van Military Boekelo – Enschede, en ook dit jaar is dat niet anders. De top drie van het NK van vorig jaar is ook dit jaar weer van de partij. Het podium werd toen bezet door Tim Lips, Alice Naber-Lozeman en Sanne de Jong. Naast deze drie is een kanshebber voor het podium is zeker ook Merel Blom. Enkele weken geleden was deze amazone op het WK in het Amerikaanse Tryon op plaats 16 de beste Nederlander, in Boekelo komt ze met twee van haar jongere paarden aan de start. Verder komen in de strijd voor het Nederlands kampioenschap Andrew Heffernan, Jordy Wilken, Laura Hoogeveen en Joyce van de Kuilen aan de start.

Naast het Nederlands kampioenschap is Military Boekelo – Enschede ook de finale van de FEI Nations Cup, een landenwedstrijd die wordt verreden over acht wedstrijden. Niet in de laatste plaats worden ook de laatste punten verdeeld van de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup.

Business, Pleasure en Innovatie
Het fundament onder Military Boekelo – Enschede bestaat uit drie pijlers: sport, business en pleasure. Een combinatie die van groot belang is, want grote sportevenementen kunnen niet meer zonder een gedegen concept en niet zonder meer te bieden dan de sport zelf. Het evenement leent zich uitstekend om ook buiten de zaterdag relaties uit te nodigen. De Week van de Military staat bol van presentaties, bijeenkomsten, vergaderingen en symposia. Zo is Military Boekelo – Enschede dit jaar al voor de zevende keer gastheer van het Vastgoedsymposium op vrijdagmiddag. Een dag eerder is er een symposium met als titel ‘Kansen voor Twente in Europa; naar optimale benutting`. Dat op initiatief van Europarlementariër Annie Schreijer wordt georganiseerd.

Maar daarnaast blijft pleasure uiteraard ook belangrijk. De Herfst-Fair, de Military Classic Night-Fair op donderdagavond 11 oktober en nieuw dit jaar de Military Vrijdagmiddag borrel van 17.00 uur tot 21.00 uur.

Een actieve participatie in innovatie maakt het plaatje van Military Boekelo Enschede compleet. Zo werd de afgelopen jaren bijvoorbeeld als flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Dit jaar wordt onder andere gekeken naar de mogelijkheden van de inzet van technologie, een voorbeeld hiervan is de samenwerking met het jonge Twentse bedrijf Mosman3D.

Mosman3D specialiseert zich onder andere in drone en 3D producties

Tijdschema Military Boekelo Enschede*
Woensdag 10 oktober: 14.00 uur eerste veterinaire keuring
Donderdag 11 oktober: 09.00 tot 17.00 uur dressuur
Vrijdag 12 oktober: 09.00 tot 16.30 uur dressuur
Zaterdag 13 oktober: 09.00 tot 16.30 uur cross country
Zondag 14 oktober: 09.00 uur tweede veterinaire keuring
11.00 uur start springen
16.00 uur prijs prijsuitreiking

* Het tijdschema is onder voorbehoud. Na de veterinaire keuring op 10 oktober zal het definitieve tijdschema worden geproduceerd.

Meer informatie en kaartverkoop op www.military-boekelo.nl en de diverse social media kanalen van het evenement.

Via: Pressrelease