Marcelle de Kam nieuwe bondscoach eventing jeugd

DELEN
Marcelle de Kam (NED) Grace | © Eventingphoto
Marcelle de Kam (NED) Grace | © Eventingphoto

Bettina Hoy blijft de eventing senioren begeleiden richting het EK in Luhmühlen in 2019. De ambitie is om tijdens dat EK de olympische kwalificatie voor Tokyo te halen.

De veel te jong overleden eventingcoach Jan van Beek wordt opgevolgd door Marcelle de Kam, die de eventing Junioren en Young riders gaat begeleiden. Marcelle runt een eigen eventingstal en is partner van Domburg Holiday Stables.

Marcelle is doctorandus in de Marketing en Communicatie. Marcelle reed in het verleden EK’s bij de pony’s en landelijke ruiters en is internationaal eventingruiter op 3*-niveau. Ze is succesvol trainer van jeugdruiters en is ORUN-niveau 4 instructeur.

Momenteel volgt ze de niveau 5 opleiding bij het NOC*NSF. Mans Buurman (Roggel) blijft de bondscoach van de eventing pony’s.

Via: KNHS