Eventing Emmeloord, 5e editie uitgebreid met twee categorieën

DELEN
Ludovica Bolaffio (ITA) Master Cavalier | CIC2* Emmeloord 2018 © Eventingphoto
Ludovica Bolaffio (ITA) Master Cavalier | CIC2* Emmeloord 2018 © Eventingphoto

De vijfde editie van Eventing Emmeloord, die wordt gehouden van vrijdag 26 t/m zondag 28 juli is uitgebreid: naast een korte CCI 2* en 3* staan nu ook een lange 2* en 3* op het programma. Daarnaast is er natuurlijk weer alles aan gedaan om het een prachtig evenement te maken voor het hele gezin, jong en oud.

Breed programma.
Eventing Emmeloord vindt plaats in en om het prachtige Kuinderbos nabij Bant, in de Noordoostpolder. Op zaterdag wordt een zomerfair geboden met onder andere een oldtimershow, 4X4-rijden in Land Rovers, demonstraties met jachthonden, schaapscheren en boomstamslepen en er zijn vele stands in het strodorp.

Een aantal daarvan zal ook op zondag nog aanwezig zijn. Voor de kleinste bezoekers zijn er leuke activiteiten gepland zoals het kabouterpad, pannakooi, klimtoren, enzovoort. Op zondag staan twee Nederlandse Kampioenschappen op het programma: het NK Boomstamslepen en het NK Horseboarding (heel spectaculair!).

Terrein.
Het parcours voor de cross heeft een unieke bodem. Deze voormalige zeebodem wordt door de ruiters bijzonder gewaardeerd. Het parcours gaat over een gevarieerde terrein met bos, heide, brede paden en fraaie natuurlijke waterpartijen. Door een duidelijke bewegwijzering wordt het publiek in goede banen langs een groot deel van het parcours geleid.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website: eventingemmeloord.nl én op facebook.com/eventingemmeloord. Op de website wordt binnenkort het vraagprogramma opgenomen.

Eventing Emmeloord wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van de provincie Flevoland gemeente Noordoostpolder.

Via: Eventing Emmeloord